Насловна
ВИСТИНСКИ КОМПЛЕКС НА ВИТАМИН Б
* Граничен производ не може да биде замена за рамнотежа и разновидна диета.
/polivitB
Поливит Б
Поливит Б е граничен производ на витамини од групата Б, неопходни за нормално одржување на физиолошките и метаболните процеси во организмот.
/polivitB-plus
Поливит Б плус
Поливит Б Плус е граничен производ кој содржи комплекс на витамини од групата Б, вклучувајќи и активен фолат (L-metilfolat).
ПОЛИВИТ Б филм-обложените таблети:
• Придонесуваат за ефикасноста на енергетскиот метаболизам,
• Ублажување на заморот и исцрпеноста,
• Придонесуваат во ефикасноста на процесот на еритропоеза,
• Придонесуваат во одржувањето на нормалните психолошки и ментални функции,
• Го намалуваат ризикот од оштетување на нервите,
• Го намалуваат ризикот за нутритивен дефицит предизвикан од различни фактори,
• Неопходни се кај секојдневното консумирање на алкохол,
• Придонесуваат во ефикасноста на спортистите и рекреативците, како и виталноста кај здравите лица.
Кога може да се појави недостаток на витамини од Б - групи?